Antet POSDRU 

Investeşte in OAMENI!

Proiect cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Axa Prioritară nr. 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii” - Domeniul major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”

Titlul proiectului: PROFESIONISTI IN DOMENIUL ARTELOR SI JURNALISMULUI

Contract POSDRU/161/2.1/G/139799

FOTO-AJ-OCTOMBRIE-2015-300x169Universitatea Hyperion din București a încheiat joi, 15 octombrie 2015, proiectul european dedicat studenților Facultăților de Arte, Jurnalism, Litere și Limbi Străine – „Profesioniști în domeniul artelor și jurnalismului”.

La evenimentul de încheiere a proiectului au participat rectorul Universității Hyperion – prof. univ. dr. Sever Irin SPÂNULESCU, managerul proiectului – prof. univ. dr. Ion MARIN, asistentul manager – conf. univ. dr. Vlad LEU, decanul Facultății de Litere și Limbi Străine – conf. univ. dr. Sandra ISTRATE, directorul financiar al proiectului  – Adrian NICOLAU, reprezentantul firmei SOFT TEHNICA (partener al proiectului) - Iulian Popescu, membrii Biroului de Presă al Universității Hyperion,  reprezentanți media și peste 200 de studenți ai Universității Hyperion.

Read more ...

Studenţii Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion au încheiat cu succes stagiile de pregătire practică din cadrul proiectului european „Profesionişti în domeniul Artelor şi Jurnalismului”.Viitorii jurnalişti au intrat în contact direct cu tainele meseriei în instituţii media de primă mărime, precum Televiziunea Română, Societatea Română de Radiodifuziune, ziarul Naţional sau agenţia de presă DC News. De asemenea, tinerii au aplicat principiile marketingului şi publicităţii de presă şi au învăţat să realizeze grafică de presă, completând astfel întreg spectrul abordat de profesia pe care şi-au ales-o. Şi la Universitatea Hyperion, studenţilor le-au fost puse la dispoziţie pentru a-şi întări cunoştinţele teoretice şi practice studiouri TV dotate cu aparatură HD, întreprinderi simulate, laboratoare de informatică bine echipate.

Read more ...

hyperion-studiouri-4k

Confluenţa tehnologiilor audio/video şi informatică a generat în ultimii ani un progres rapid în domeniul televiziunii, care se manifesta prin performanţe şi facilităţi greu de imaginat în urmă cu doar un deceniu. În aceste condiţii de schimbări rapide ale cerinţelor domeniului, este esenţial ca absolvenţii facultăţilor de profil să fie în permanenţă în contact cu tehnicile de vârf, pentru a face faţă prompt exigenţelor de performanţă cerute de angajatori.

Pentru a satisface astfel de standarde, în urmă cu patru aniUniversitatea Hyperion din Bucureştia realizat un studio de televiziune online cu cele mai avansate tehnologii HD (2K) ale momentului respectiv, pentru studenţii de la specializările Jurnalism, Regie de film şi TV, Imagine de film şi TV, care a constituit o importantă bază pentru lucrări practice, de antrenament pentru viitoarea profesie.

Read more ...