Studentii Facultatii de Arte se intalnesc cu dramaturgul Matei Visniec

Studentii Facultatii de Arte se intalnesc cu dramaturgul Matei Visniec

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Trebuie sa fii inregistrat pentru a putea vota.
Se încarcă...

Miercuri, 11 februarie, ora 11:00, dramaturgul Matei Vișniec participă la o întâlnire cu studenții Facultății de Arte „Geo Saizescu” din cadrul Universității Hyperion.
Matei Vișniec (foto) se află pentru câteva zile în România pentru a lansa romanul Negustorul de începuturi de roman, câştigătorul premiului literar Augustin Frăţilă – ediţia a treia, precum și volumul de teatru Omul din care a fost extras răul.

Lansarea acestor volume are loc astăzi, 9 februarie 2015, ora 19.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

Profitând de această oportunitate, masteranzii la teatru, anul I, Facultatea de Arte, coordonați de lect.univ. dr. Diana Mihăiță, au lansat dramaturgului o invitație de lucru. Timp de un semestru, masteranzii au analizat dramaturgia lui Matei Vișniec și s-au oprit asupra textului Caii la fereastră, piesă într-un act axată pe tema războiului care distruge omul atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Întâlnirea va fi una de lucru pe unele scene din piesă, fiind urmată de discuții libere.

Matei Vișniec, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi contemporani de origine română, este prezent în programa universitară pentru studiile masterale ale Facultății de Arte alături de Eugène Ionesco. Piesele scrise de Matei Vișniec au fost jucate în peste 30 de țări și e nelipsit de la Festivalul Internațional de Teatru, fiind al doilea dramaturg român care a reușit să se impună în lumea conservatoare a teatrului francez, după Eugène Ionesco. Locuiește în Franța și este jurnalist la Radio France International.

Share Button
Poza de profil pentru Mihai

Lasa un comentariu